Dobrodošli, Gost ( Prijava )

Privatnost podataka

POLITIKA PRIVATNOSTI

Politikom privatnosti Microteam d.o.o., Kuriloveča 1, Velika Gorica štiti privatnost svojih klijenata i iskazuje brigu za njihove osobne podatke tragom Opće EU Uredbe o zaštiti osobnih podatka 2016/679/EZ (Uredba) i Zakona o provođenju Opće EU uredbe o zaštiti osobnih podataka NN 42/2018. Politikom privatnosti Microteam d.o.o. obvezuje se obrade osobnih podataka provoditi isključivo prema načelima Uredbe.

Osobni podaci:
Prema Uredbi, osobni podaci su - svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”), a pojedinac ili ispitanik kako ga zove Uredba, čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno.

Obrada:
Prema Uredbi, obrada znači - svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

Prikupljanje podataka:
Microteam d.o.o. prikuplja putem web shopa isključivo osobne podatke koje kupac upisuje samostalno. Podaci se prikupljaju registracijom za korištenje web shopa te kroz dostupne web forme za primanje obavijesti (newslettera) ili kontaktom sa zaposlenicima Microteam d.o.o. Prikupljanje podataka nužno je za pružanje usluga web shopa, naplatu i dostavu kupljenih roba i usluga te su oni prikupljeni temeljem uvjeta o korištenju. 

Stvaranjem korisničkog računa i upravljanjem njime prikupljaju se podaci (ime, prezime, adresa e-pošte, poštanski broj, mjesto, adresa, telefonski broj, datum rođenja, OIB)

Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa na web sjedištu Microteam d.o.o. koriste se na slijedeće načine:
• Ime, prezime, adresa e-pošte koristimo za identifikaciju korisnika i ponovni pristup internet trgovini.
• Adresa e-pošte koristimo za kontaktiranje s Vama u slučaju nedovršene kupnje proizvoda, slanju obavijesti o dostupnosti proizvoda kojeg želite kupiti
• Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj, poštanski broj, mjesto i adresa koristimo za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu
• Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj koristimo za upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje
• Datum rođenja nam je potreban zbog zakonskog okvira starosti korisnika koji se registrira (više o zakonskoj dobi korisnika pod Čuvanje i zaštita)
• OIB nam je potreban ukoliko zatražite R1 račun.

Zbog boljeg korisničkog iskustva i lakšeg korištenja naše internet trgovine svi prikupljeni podaci biti će pohranjeni dok se ostvaruje svrha obrade.

S vašim će se osobnim podacima postupati sukladno mjerodavni propisima uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja gubitka ili uništenja.

Voditelj obrade čuva povjerljivost vaših osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim svojim zaposlenicima kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su izričito propisani zakonom. 

Neke podatke prikupljamo automatski – više možete pročitati u odjeljku web kolačići

Svrha i uvid:
Osobni podaci koriste se isključivo u ranije navedene svrhe te će u postupku obrade biti dostupni vanjskim izvršiteljima obrade. Vanjski izvršitelji su organizacije koje Microteam d.o.o. angažira za izvršavanje eksternaliziranih funkcija kao što su pružatelji usluga distribucije robe u svrhu ispunjavanje i isporuke narudžbi. Pored toga, temeljem zakonskih obaveza, osobni podaci biti će dani na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

Web kolačići:
Naše stranice koriste standardne web kolačiće. To su mali dijelovi koda koje Vaš pretraživač automatski izvršava, a potrebni su za adekvatno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima i bez njih korištenje stranica ne bi bilo moguće. Informacije koje se tako prikupljaju su informacije o vašem pregledniku i služe za pamćenje vaše lokacije na stranicama za slučaj da se sesija prekine, praćenju kretanja korisnika za unaprjeđenje funkcionalnosti stranica te poboljšanju vašeg korisničkog iskustva. 

Kolačić koji prati vašu sesiju ostaje aktivan 45 minuta ili do gašenja internet preglednika.

Kolačići koje postavljamo kako bi smo poboljšali Vaše korisničko iskustvo i koji omogućavaju podešavanje postavki prikaza na stranici internet trgovine ostaju aktivni 12 mjeseci ili do brisanja iz preglednika. 

Web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije 'Pomoć' u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača. 
Dodatne informacije o tome što su web kolačići, čemu služe te kako ih ukloniti iz najčešćih preglednika možete pronaći na vezi http://www.aboutcookies.org.uk/

Čuvanje i zaštita:
Osobni podaci biti će pohranjeni dok traje svrha obrade.

Microteam d.o.o. provodi adekvatne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ali ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije tijekom prijenosa na ili sa Internet stranice te ne može biti odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Unošenje povjerljivih podataka putem ovih Internet stranica zaštićeno je on-line i off-line. Ako se u našem formularu za registraciju od korisnika zahtijevaju povjerljivi podaci (poput osobnih podataka) ti su podaci šifrirani i zaštićeni sigurnosnim protokolom (SSL). Tijekom boravka na zaštićenoj stranici ikona lokota na dnu Internet pretraživača poput Internet Explorera, Netscape Navigatora ili drugih internet browsera je zaključana, za razliku od otključane ili otvorene ikone prilikom uobičajenog pretraživanja naših stranica

U skladu s Općom EU uredbom 2016/679/EZ od 27.travnja 2016., Microteam d.o.o. ne dozvoljava registraciju‚ osobama mlađim od 16 godina.

Brisanje osobnih podataka:
Kupac (ispitanik) ima pravo na informaciju, ispravak osobnih podataka, njihovo brisanje te povlačenje privole. 

Informacija, ispravak, brisanje - kako bi ste ostvarili svoje pravo na informaciju, ispravak netočnih podataka ili njihovo brisanje, molimo javite se na e-mail gdpr@microteam.hr . Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku. 

Po zahtjevu ispitanika mi ćemo u najkraćem roku sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo eksportirati u xml format, te ih isporučiti klijentu putem e-maila.

Povlačenje privole - ako više ne želite primati naš newsletter, dovoljno je na dnu newslettera kliknuti na Unsubscribe.

Rješavanje nesporazuma ili dodatna pitanja:
Kako bi ste riješili moguće nesporazume ili postavili dodatna pitanja, molimo koristite e-mail gdpr@microteam.hr .

Mini Košarica

Vaša košarica je prazna

Izdvajamo