PROIZVODNJA

Usprkos sivilu svakodnevice mi živimo boje.

Kontrole procesa proizvodnje prema ISO 9001, ISO 14001, te ISO 19752 i ISO 19798 standardima, postavljene 2010. godine, garantiraju istu kvalitetu i količinu ispisa kao kod originalnih toner kaseta.

Ne radimo kompromise ni kada je riječ o čipovima. Oni pružaju korisniku besprijekornu udobnost, bez žrtvovanja funkcionalnosti! Sve komponente moraju raditi savršeno usklađeno te moraju osigurati najmanje podjednako dobru kvalitetu i performanse kao i originalni proizvod. Kontinuirana kontrola kvaliteta garantira da je gotov Print-team proizvod u potpunosti operativan i puno jeftiniji od tonera OEM proizvođača. 

Microteam je siguran u kvalitetu svojih proizvoda te iz tog razloga osigurava 2 godine jamstva na sve svoje proizvode.


O proizvodnji

Obnovljene kasete se recikliraju i ponovno proizvode iz praznih kaseta proizvođača originala(OEM).

Taj proces se razlikuje prema proizvođaču i materijalima koji se koriste i variraju u kvaliteti rezultata i pokrivenosti po stranici ispisa. Print-team kasete se proizvode prema rigoroznim standardima kontrole kvalitete (ISO 19752 i ISO 19798), koristeći laboratorijski testirane komponente, kako bi se osigurala istovjetna kvaliteta i svojstva kao i kod originalnih tonera.


KAKO ZAPRAVO IZGLEDA PROCES PROIZVODNJE? 

Tipičan proces se sastoji od pregleda i zamjene glavnih komponenti kao što su OPC (Organic Photo Conductor) bubanj, brisač (wiper blade), PCR (Primary Charge Roller) i magnetni valjci. Jedan od najkritičnijih dijelova kasete je OPC bubanj. Novi zamjenski posebno se proizvode za proizvođače obnovljivih kaseta kako bi imali tvrđu i otporniju površinu od OEM kaseta. U obnavljanju kaseta koriste se isključivo novi bubnjevi kako bi se osigurali isti rezultati kao i kod OEM proizvoda.

NAJBITNIJI POJMOVI KOJE TREBATE ZNATI U PRINT-TEAM PRIČI:

1. Odvajanje i čišćenje komprimiranim zrakom

Prazne kasete pažljivo se rastavljaju i čiste komprimirani zrakom i pamučnom krpom. Najčešća sredsta za čišćenje dijelova tonera je voda, alkohol ili benzin za čišćenje

2. Punjenje spremnika toner kasete

Spremnik kasete puni se s točno propisanim tonerom za tu vrstu kasete koji tehnički odgovara OPC-u (bubnju) za optimalno pokrivanje i performanse pisača. Točna količina praha za određeni tip kasete utvrđuje se prema ISO 19752/19798 

3. Brtvljenje

Svaka kaseta tonera brtvi se s brtvom kao i kod OEM proizvođača. Proces kvalitetnog brtvljenja osigurava laganu instalaciju od strane korisnika bez mogućnosti curenja sadržaja

4. Sastavljanje

Tvornički uvježbani tehničari sastavljaju sve kasete s obaveznom zamjenon OPC bubnja. Proces sastavljanja uključuje instalaciju bubnja, brisača, PCR i magnetnog rolera i drugih dijelova

5. Testiranje nakon sklapanja

Svaka kaseta s tonerom se nakon sklapanja testira prema standardiziranim proizvođačkim testovima kako bi se postigli vrhunski rezultati i kvaliteta ispisa. (ispisuje se nekoliko testnih listova na kojima se provjerava kvaliteta ispisa boje ili ispisa sive skale kod tonera koji ispisuju samo crno)

6. Pakiranje

Sve kasete tonera podliježu završnoj inspekciji kako bi se jamčilo da odgovaraju striktnim standardima kvalitete. Kasete su čiste, polirane, zatvorene u statički otporne vrećice i kutije. U kutiji se nalazi kompletan set uputa i informacija o jamstvu.


DIJELOVI KASETE TONERA

1. Tank kasete

Glavni spremik praha napravljen od plastike. Spremnik ugrađen u glavno kučište. Služi za skladištenje tonera.

2. Brtva

Uklonjiva zaštitna traka za sprečavanje isipanja tonera prije instalacije koriste ju HP i ostali proizvođači.

3. Kontaktna poluga - doctor blade

Osigurava stalnu preciznu distribuciju tonera na razvojnu jedinicu ili magnetni valjak.

4. Razvojna jedinica ili magnetni valjak

Prenosi toner na OPC bubanj. Isto tako zvan i magnetni valjak u sistemima koji koriste magnet za privlačenje tonera (koji sadrži magnetit) za prijenos na bubanj.

5. Brisač – wiper blade

U stalnom je kontaktu s bubnjem i briše bubanj od svih ostataka tonera, nakon nanošenja istoga na stranicu papira.

6. Otpadni tank

Prikuplja ostatke tonera obrisanog s OPC bubnja, jer je bio prošao kroz proces.

7. Pcr valjak

Uređuje ili puni OPC bubanj prije laserskog zapisivanja slike. To se postiže primjenom jedinstvenog negativnog naboja. PCR isto tako prazni ili “briše” lasersku sliku.

8. Organski foto condutor – opc valjak – opc drum 

Aluminijski bubanj obložen višeslojnom filmskom folijom, precizno oblikovanom sa ekstremnim malim tolerancijama kako bi se osigurala optimalno zakrivljena površina. Pošto je kvaliteta površine OPC bubnja najsigurniji način da se osigura kvaliteta kasete, u obnovi kaseta se koriste isključivo novi OPC bubnjevi.

9. Zatvarač bubnja

Štiti OPC bubanj od izlaganja svijetlosti dok je kaseta van pisača i dok se stavlja u pisač.


KAKO ZAPRAVO RADI TONER?

Toner iz glavnog spremnika prelazi na magnetni valjak (prah je magnetičan te ga magnet privlači). Debljinu tog praha na mag. valjku određuje „doctor blade” gdje zazor između njega i mag. valjka određuje debljinu tonera na mag. valjku. Laserska zraka obasjava OPC valjak (daje +), te obasjani dio OPC valjka preuzima prah sa magneta i prenosi ga na papir. Ostatak praha koji nije prešao na papir brisač ili “wiper blade” skida sa OPC bubnja i prah odlazi u otpadni spremnik. PCR valjak nakon toga neutralizira OPC (daje -).